Lite kvällstankar

Godmorgon på er! Jag läste en artikel häromdagen om Karlatornet, byggnaden ska tydligen vara 245 meter hög med 74 våningar. Helt galet om ni frågar mig! När den står klar kommer det vara Göteborgs första skyskrapa. Känns lite konstigt att det helt plötsligt står en skyskrapa i Göteborgs gamla hamn, eller vad tycker ni? 

I samband med detta började jag fundera lite på hur det ska gå till med exempelvis fönsterputsning och kom över en annan artikel som handlade om rope access. Detta är då alltså en arbetsmetod som används för att komma åt svåråtkomliga platser på höga höjder. Dom hänger alltså mer eller mindre i ett rep och arbetar, får svindel bara av tanken. Hade aldrig kunna utföra serviceuppdrag på hög höjd det är en sak som är säker det! Tur att det finns människor där ute som inte är höjdrädda. 

Hur som helst så kom jag iallafall fram till att jag aldrig velat bo så högt upp. Tänk om det hade börjat brinna, eller om hissen hade gått sönder och du fick gå 74 våningar för att komma hem. Nä jag trivs bra i mitt landshövdingehus på 3 våningar. Hade ni kunnat tänka er att bo i ett så högt hus?