Att vara beroende

Min sambo har länge klagat på att jag snusar och tjatar mer eller mindre varje dag på att jag ska sluta. Jag förstår henne till viss del men samtidigt så känner jag att jag inte behöver det.

Så jag satte mig ner med henne efter att hon ännu en gång tjatat om mitt snus. Jag sa till henne precis som jag känder, jag menar, jag dricker inte, jag är inte ute och festar, jag tränar, lever ett någorlunda hälsosamt liv, kan jag inte bara få snusa? Snusa i fred? utan tjat?

Jag såg att hon tänkte till och hon sa att jag hade rätt, så efter den dagen har jag inte hört mer om mitt snusande vilket känns skönt.

Jag vet att hon gör det för mitt bästa och jag vet att jag mer eller mindre är beroende av något som eventuellt kan skada min hälsa, men nu är det så och den dagen jag väljer att sluta är för att jag själv vill, inte för att någon tvingat mig till det genom tjat.

Detta fick mig att tänka på hur många år jag snusat och att jag mer eller mindre alltid snusat ettas snus, visst, jag har bytt snus till och från, men har alltid gått tillbaka till Ettan!

Vad har ni för beroende? det behöver inte vara sn us, socker eller annat, ibland är man beroende av träning, promenader osv. vad har ni för något?